· 

Workshop natuurlijk wassen en verzorgen

In een workshop natuurlijk wassen en verzorgen kun je heerlijk ontsnappen uit de digitale wereld en herontdekken we wat de natuur ons te bieden heeft. We gaan samen praktisch aan de slag. We ontdekken vergeten en verborgen schatten uit de natuur. Deze schatten kan ook jij simpel, makkelijk en goedkoop in je huishouden of huisapotheek toevoegen. De producten die gemaakt worden in de workshop bestaan alleen maar uit natuurlijke ingrediënten en grondstoffen zoals mineralen, planten en kruiden. Ik organiseerde een eerste try out om te ontdekken of ik er zelf helemaal klaar voor was.

Mijn voorbereidingen ware al heel de week bezig. Beslist anders als dat ik met een groep de natuur in ga.  Dat is simpel en ik heb niet veel nodig. Maar nu moest ik zorgen voor de juiste spullen en correcte info als lesmateriaal. Ook heerlijk hoor om mezelf gade te slaan en mijn groei hierin te ontdekken.

Ik besloot af te wijken van het bekende leer programma in een workshop...
Het moest LEUK-LEREN zijn. Je kunt kiezen uit een bepaald repertoire naar jouw interesse. De deelnemers maken elke drie producten en ontvangen nog een kleine goodiebag aan het eind. Zo wordt het heerlijk groeien en ontstaat er een prachtige interactie tussen mezelf en de deelnemers. Het maakt het tevens voor mij ook reuze interessant.

Deze keuze is ook om mezelf te prikkelen om samen met de deelnemers te blijven nadenken wat we aan het doen zijn. Ik ben natuurlijk ook niet zaligmakend, maar inzichten delen is ook LEUK_LEREN. Waar het echt nodig is is er een advies van mij..  

En zo gebeurde het.. Ik heb genoten, van het begin tot het eind. Ik liet de twee proefkonijnen feedback schrijven...... Hieronder een impressie van de workshop.

Feedback 1:

Hoe vond je de ontvangst: De ontvangst was hartig en vertrouwd, lekker huiselijk. Leuk dat je ons kort voorstelde. Precies goed zo!
Wat heeft je het opgeleverd: Ik weet nu dat zelf natuurlijke producten maken niet zo heel moeilijk is.
Wat vond je van de opbouw: TIP: uitleggen/aanwijzen waar de spullen liggen. Verder prima en lekker relaxed.
Wat vond je van de structuur van de lesstof:

Alles helder op papier, mooie lay out.

Wat neem je meer naar huis:
TOP:Dat we lekker bezig zijn geweest in een ontspannen sfeer met leuk resultaat, 3 producten mee naar huis.
TIPS: Als iemand niets te doen heeft, een klusje laten doen. BV afwassen, etiketjes snijden en plakken. Je weet vast nog wel wat.

Feedback 2:

Hoe vond je de ontvangst: Was leuk, gelijk aan de slag. Zo kom je er snel in want daar kom je voor.
Wat heeft het je opgeleverd: Kennis van planten, oliën en de manier waarop ej het kan bereiden, bewaren. Maar ook kennis gemaakt met gelijkgestemde. Voelde me gelijk thuis en vrij om zelf aan de slag te gaan.

Wat vond je van de opbouw workshop structuur lesstof: Duidelijke uitleg. Stap voor stap op een uitnodigend papier om mee te werken. Tussendoor pauze was fijn. Uitleg prima. Je was rustig, gezellige sfeer.
Wat neem je mee naar huis: Een goed gevoel en 3 potjes en een mooie ervaring.
TOPS: Altijd jezelf, spontaan, goed uitgedacht. Het lekkere kruidentheetje en leuk gezelschap.
TIPS: Papieren nog even nalopen of het echt kloppend is. Van te voren iets meer uitleg waar iets te vinden is,zodat je tussendoor hier minder vragen over krijgt. ( geeft wat meer rust voor jou)


Conclusie! Je bent vanaf nu welkom in mijn keuken...

Er is zoveel te ontdekken in onze natuur. Lijkt jou dit nu ook leuk? Stuur dan gewoon een mailtje naar info@zuivere-zeep.nl of bel me even. 06-46236855. Samen kunnen we een datum plannen voor jullie workshop. Ben je alleen, ook geen probleem. Dan kan ik je mogelijk aan een iemand anders koppelen om zo samen een workshop te volgen.

In mijn keuken kunnen drie personen samen een workshop volgen. Grotere groepen dan ga ik op zoek naar een andere leuke locatie waar die mogelijkheid wel is. Ik heb een groot netwerk dus is er altijd een mooie plek te vinden. Wil je met een grotere groep of juist graag aanpassingen? Mail dan ook, zo kunnen we samen ontdekken wat realistische mogelijkheden zijn en het voor beide kanten kan werken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0