Wassen en verzorgen doe je met gevoel en verstand

We betalen zelf (letterlijk) de rekening voor schadelijke stoffen die terechtkomen in de natuur en gebruiken op ons lichaam. Vooraf stilstaan en bewust keuzes maken in de producten die via onszelf in het milieu terechtkomen, voorkomt achteraf duur betalen. Vanuit die gedachte is Zuivere zeep ontstaan.

Wie is het gezicht achter Zuivere zeep?
Ik ben Anita Timmermans en in 2020 richtte ik Zuivere zeep op vanuit mijn woonplaats Oud Gastel, Brabant. Inmiddels ben ik alweer verhuisd naar Oudenbosch. Met mijn bedrijf en samen met iedereen die hieraan bijdraagt wil ik een positieve bijdrage leveren aan het milieu, met de focus op schoon water en zuivere natuurproducten voor je lichaam.

 

Met aandacht maak ik op een ambachtelijke manier, zalven, was-verzorgingsproducten en zeep, vriendelijk voor het milieu, dier en mens. Hun specifieke bijzondere eigenschappen maken schoon en fris van kleding, de huishouding, zijn zacht, verzorgend en helend.

 

Zuivere zeep: anders dan anders 
Zuivere zeep is niet gericht op maximale winst maar op een maatschappelijke missie:

  • Een gedeelte van de winst wordt geïnvesteerd in nieuwe milieuvriendelijke producten
  • Iedereen kan bijdragen aan de producten en de missie van Zuivere zeep
  • De producten van Zuivere zeep zijn ook bereikbaar voor wie weinig te besteden heeft*
  • Zuivere zeep werkt graag samen in de regio en gebruikt reststromen voor duurzaamheid te bevorderen.

Zo kunnen we allemaal op onze eigen manier een steentje bijdragen aan schoon en zuiver water in onze eigen leefomgeving! Ik geloof namelijk in kleine acties.

 


Hoe het begon
Ik ben gek op de natuur en kunst. Hoe leuk als je beide kan combineren. Mijn zoektocht startte in de coronacrisis omdat ik stil viel als fotograaf, naar eerlijke producten die de huid ondersteunen in plaats van uitdrogen en die minder impact hebben op het milieu paste hierbij. Ook verdiepte ik me in de productie van was- en verzorgingsmiddelen. De informatie hierover is ondoorzichtig en niet eenduidig. Kijk eens op de etiketten! Duidelijk is dat veel van de bestanddelen die gebruikt worden niet biologisch afbreekbaar zijn en juist schadelijk voor mens, dier en milieu. Ik besloot om de handen zelf uit de mouwen te steken.
ik geloof namelijk in kleine acties. Een prachtig avontuur dat Zuiver zeep mag heten is nog maar net begonnen.

En mocht je het je stiekem afvragen: geitenwollen sokken draag ik zeker niet, ik was ze veel liever (natuurlijk met Zuivere zeep!) 😉

*Heb jij minder te besteden dan een ander en wil je toch bijdragen aan schoon water? Dan kunnen wij elkaar helpen!  Door even een handje toe te steken binnen mijn bedrijf of dat van ondernemers uit mijn netwerk, kan ik voor jou de prijs klein houden. Neem je contact met mij op?