Wassen en verzorgen doe je met gevoel en verstand

We betalen zelf (letterlijk) de rekening voor schadelijke stoffen die terechtkomen in de natuur en we gebruiken op ons lichaam. Vooraf stilstaan bij en bewust keuzes maken in de producten die via onszelf in het milieu terechtkomen, voorkomt achteraf duur betalen. Vanuit die gedachte is Zuivere zeep ontstaan.  

Wie is het gezicht achter Zuivere zeep?
Ik ben Anita Bosker en in 2020 richtte ik Zuivere zeep op vanuit mijn woonplaats Oud Gastel, Brabant. Met mijn zeepbedrijf en samen met iedereen die hieraan bijdraagt wil ik een positieve bijdrage leveren aan het milieu, met de focus op schoon water en je lichaam. En dat begint in mijn eigen regio.

 

Met aandacht maak ik op een ambachtelijke manier was- en verzorgingsproducten van eeuwenoude middelen die vriendelijk zijn voor het milieu, dier en mens. Hun bijzondere eigenschappen maken schoon en fris van kleding, de huishouding, zijn zacht en verzorgend.
Zelfs de etiketten zijn zelf gemaakt, geprint en geplakt op een milieu vriendelijke manier  voor een kleine footprint. Ik geloof namelijk ook in kleine acties, die maken juist het grote verschil.

 

Zuivere zeep: anders dan anders 
Zuivere zeep is niet gericht op maximale winst maar op een maatschappelijke missie:

  • Een gedeelte van de winst wordt geïnvesteerd in nieuwe milieuvriendelijke producten
  • Iedereen kan bijdragen aan de producten en de missie van Zuivere zeep
  • De producten van Zuivere zeep zijn ook bereikbaar voor wie weinig te besteden heeft*
  • Zuivere zeep werkt graag samen in de regio en gebruikt reststromen voor duurzaamheid te bevorderen.

Zo kunnen we allemaal op onze eigen manier een steentje bijdragen aan schoon en zuiver water in onze eigen leefomgeving! Neem gerust contact op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Hoe het begon
Ik houd van eenvoudig, eerlijk en natuurlijk en ik ben gek op de natuur en kunst. Mijn zoektocht naar eerlijke producten die de huid ondersteunen in plaats van uitdrogen en die minder impact hebben op het milieu past hierbij. Ook verdiep ik me in de productie van was- en verzorgingsmiddelen. De informatie hierover is ondoorzichtig en niet eenduidig. Kijk maar eens op de etiketten! Wel duidelijk is dat veel van de bestanddelen die gebruikt worden niet biologisch afbreekbaar zijn. Ik besloot om de handen zelf uit de mouwen te steken. Want alleen zelf kun je verandering in gang zetten. Zo is Zuivere zeep ontstaan: een prachtig avontuur dat nog maar net begonnen is!

En mocht je het je stiekem afvragen: geitenwollen sokken draag ik zeker niet, ik was ze veel liever (natuurlijk met Zuivere zeep!) 😉

*Heb jij minder te besteden dan een ander en wil je toch bijdragen aan schoon water? Dan kunnen wij elkaar helpen!  Door even een handje toe te steken binnen mijn bedrijf of dat van ondernemers uit mijn netwerk, kan ik voor jou de prijs klein houden. Neem je contact met mij op?