Grondstoffen

De was- en verzorgingsmiddelen van Zuivere zeep passen prima bij een ecologische en bewuste leefstijl. Vooraf worden de producten langere tijd getest. Het is niet nodig om de producten te testen op dieren, de ingrediënten bestaan namelijk al lang, zijn puur natuur, zonder poespas en zijn bewezen veilig. De grondstoffen die Zuivere zeep inkoopt, worden gecontroleerd op echtheid, duurzaamheid en of ze ecologisch en veilig zijn. De etherische oliën worden in kleine hoeveelheden gebruikt in de producten van Zuivere zeep. Ze zijn alleen schadelijk bij overdosering na inslikken, inademen en sommige oliën geven in pure vorm irritatie van de huid.

LET OP: Sommige producten zijn FOOD grade. Dat betekent niet dat ze in pure vorm en in grote hoeveelheden gebruikt kunnen worden. Ze zijn dus bijzonder geschikt als additief in voeding.

       Zuiveringszout

Zuiveringszout is een minerale stof oftewel een zout. Het kan gebruikt worden als additief of toevoeging. Het is een natuurlijke stof zonder geur.

Zuiveringszout is ecovriendelijk en wordt al 200 jaar intensief gebruikt. Het vervangt een heleboel milieuvervuilende was- en schoonmaakmiddelen. Het neutraliseert zuren, is volledig biologisch afbreekbaar en bevat geen aluminium.

 

Er zijn enorm veel toepassingen met zuiveringszout te bedenken. Kijk maar eens op onze Facebookpagina!

        Marseillezeep

Geconcentreerde zeepvlokken, traditioneel vervaardigd in Frankrijk.

De zeepvlokken zijn 100% vervaardigd uit biologische plantaardige oliën. Er zit een klein deel palmolie in afkomstig van 100% biologische palmolie boerderijen.

De zeepvlokken bevatten geen conserveermiddelen of parfum. De natuurlijke plantaardige glycerine maakt Marseillezeep in het bijzonder geschikt voor tere stoffen (zijde, lingerie en wol), het wasgoed van baby's en mensen met allergieën.

          Azijn

Azijn is een zuurhoudende oplossing en volledig natuurlijk, met een pH van organische zuren.

 

Azijn werkt perfect in combinatie met water. Als spoelmiddel heeft het de eigenschap om zeepresten te verwijderen en het zorgt voor minder hard water.


Azijn kan veilig gebruikt worden voor de was. Daarnaast heeft azijn bijzondere eigenschappen. Het neutraliseert geuren, laat je was heerlijk fris ruiken en zorgt voor was die minder statisch is.


         Glycerine

Glycerine is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën. Het wordt gewonnen uit plantaardige olie.

 

Het is een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid bevindt en zo vocht vasthoudt.

 

Glycerine speelt een grote rol bij de huidhydratatie van onze huid. Het is een reuk- en kleurloze stof en heeft het vermogen om water aan te trekken en vast te houden. Het verzorgt de huid op milde wijze. 

           Water

Water bestaat uit twee waterstofatomen en een zuurstofatoom.

Elk organisme bestaat voor meer dan de helft uit water. Planten voor ongeveer 80% en mensen en dieren uit meer dan 60%. Water en met name goed water is dus erg belangrijk voor een mens.

 

Laten we dat zo schoon mogelijk houden. Vele kleine beetjes watervervuiling zorgen samen voor een flinke aanslag op onze waterkwaliteit. .

       Etherische olie

Etherische oliën worden gewonnen uit plantaardig materiaal en door destillatie of koude persing hebben ze een eigen unieke geconcentreerde samenstelling.

De etherische oliën van Zuivere zeep zijn:

  • van biologische afkomst
  • puur onverdund en natuurlijk
  • zonder chemische bewaarmiddelen
  • zonder synthetische parfums
  • zonder kleurstoffen
  • niet op dieren getest

         Kokosolie

Kokosolie is een echte zachtmaker voor je huid omdat het voedende eigenschappen heeft.
Het is dus uitermate geschikt voor natuurlijke huidverzorging en zeker een waardevol ingrediënt voor de gevoelige huid. 

        Shea butter

Shea butter kan zich echt onderscheiden door de voedende en verzorgende eigenschappen. Shea butter bevat van nature olie zodat het je huid ondersteunt en herstelt. Het werkt verzachtend, kalmerend en rustgevend voor je huid.

 

          Zetmeel

Zetmeel is een complex koolhydraat. Het komt voor in de natuur en dient voor planten vaak als voedselreserve. De fabriek bewerkt het zetmeel en het heet dan gemodificeerd zetmeel.

 

Het zetmeel dat gebruikt wordt in de producten van Zuivere zeep bevordert de elasticiteit en zorgt dat de verschillende componenten in het product gebonden blijven. 


Heb je een vraag over de grondstoffen? Neem dan contact op.