Zelf doen....

Ontdek de natuurlijke grondstoffen die gebruikt worden om zelf natuurlijke was en verzorgingsmiddelen te maken. Jij hebt mogelijk ook liever middelen zonder kunstmatige of synthetische toevoegingen. Beter voor jou en het milieu. Je vindt hier de webwinkel van grondstoffen van Zuivere zeep. De grondstoffen die Zuivere zeep inkoopt, worden gecontroleerd op echtheid, duurzaamheid, of ze ecologisch en veilig zijn.

LET OP: Sommige producten zijn FOOD grade. Dat betekent niet dat ze in pure vorm en in grote hoeveelheden gebruikt kunnen worden. Ze zijn geschikt als additief in voeding.

Omdat zuivere zeep alleen heel lokaal verkoopt, gebruikt zuivere zeep niet de internationale naamgeving van de ingrediënten in de producten. Maar vind je de namen gewoon heerlijk in het Hollands. Zodat het voor iedereen te lezen en te begrijpen is. Bekijk ook onze leveringsvoorwaarden.


Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) 550 gram

€ 3,50

  • Levertijd: 1 tot 3 dagen

Zuiveringszout is een minerale stof oftewel een zout. Het kan gebruikt worden als additief of toevoeging. Het is een natuurlijke stof zonder geur. Het is een ultrafijne korrel en is geschikt voor inname en voedingsmiddelen. Voldoet aan de zuiverheidseisen E500ii


Zuiveringszout is eco-vriendelijk en wordt al 200 jaar intensief gebruikt. Het vervangt een heleboel milieuvervuilende was- en schoonmaakmiddelen. Het neutraliseert zuren, is volledig biologisch afbreekbaar en bevat geen aluminium. Er zijn enorm veel toepassingen met zuiveringszout te bedenken, zowel in verzorgingsproducten in voedsel of voor de schoonmaak.

Glycerine 100ml

€ 4,95

  • Levertijd: 1 tot 3 dagen

Deze Glycerine heeft een hoogste zuiverheid van 99.8% en is 100% plantaardig. Hij is vervaardigd uit raapzaad en wordt gebruikt in talloze producten zoals cosmetica, zeep en voedingsmiddelen. De glycerine is van farmaceutische kwaliteit en GMO vrij.

Glycerine is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën. Het wordt gewonnen uit plantaardige olie. Het is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid bevindt en zo vocht vasthoudt.

Het is een reuk- en kleurloze stof en heeft het vermogen om water aan te trekken en vast te houden. Het verzorgt de huid op milde wijze.Bijenwaskorrels, farmaceutische kwaliteit 200 gram

€ 10,95

  • Levertijd: 1 tot 3 dagen

Bijenwas korrels van de hoogste zuiverheid. (Food- grade) wordt geproduceerd uit de natuurlijke afscheiding van honingbijen. Deze klassieke, veelzijdige was wordt gebruikt in verscheidene toepassingen in verzorgingsproducten. De was die zuivere zeep gebruikt is gefilterd en een klein beetje geraffineerd om de gele kleur van was te verwijderen.

De eigenschappen zijn zeer specifiek. Zo heeft bijenwas verzachtende eigenschappen en werkt als een emulgator om olie en water te mengen. Het is puur natuur, maar zonder kan er geen crème of zalf gemaakt worden.

Amandelolie 100 ml

€ 4,95

  • Levertijd: 1 tot 3 dagen

Amandelolie is zoete en zeer stabiele olie en lang houdbaar, veelzijdig en zeer gebruiksvriendelijk. De olie is rijk aan omega 6, vitaminen A, B1, B2, B6.

Deze amandelolie is een schroefpersing (verhit van 65 tot ongeveer 95 graden) Het rookpunt van amandelolielicht op 215 graden. Je kunt dus stellen dat deze olie licht geraffineerd is. (Uit geraffineerde olie worden door verhitting en afkoeling onzuiverheden uit de olie gehaald) Deze amandelolie is tevens een goede draagolie en heerlijk te verwerken in zalven. Hij is ondanks zijn geraffineerdheid goed te mengen met etherische oliën die hun kwaliteiten goed behouden.

 

 Heb je nog vragen over de grondstoffen? Neem dan contact op.