Workshop natuurlijke en ambachtelijk zeep maken...


Ik kan uren kijken naar de mooie natuurlijke kleuren en elke zeep die ik maak is een kans om creatief te zijn. Het leuke is zelfs dat geen één zeep er hetzelfde uit ziet. Het is voor mij bijna een hartzaak. Een mooi natuurlijk verzorgend product voor jouw huid zonder schadelijke ingrediënten, verzorgend en helend.

Het werd een verlangen van mij om meer mensen te laten kennis maken met een natuurlijk product. In mijn geval natuurlijke verzorgingsmiddelen en zeep. Het is al vaak gevraagd!
Maar nu wordt het eindelijk werkelijkheid wordt voor jou. Jij kunt een workshop natuurlijke en ambachtelijke zeep maken boeken, bij Anita van Zuivere zeep.

Ambachtelijk zeep zieden is een mooi ambacht, wat nauwkeurigheid en precisie vergt.
Jij maakt in deze workshop op een ambachtelijke manier je eigen stukken zeep in de sfeervolle keuken vol met kruiden, natuurlijke kleurstoffen en heerlijke geuren.

 

Je leert stap voor stap jouw eigen specifieke zeep maken via het cold-proces, met of zonder geur, kruiden, natuurlijke kleurstoffen en zelfs honing. Je leert veilig te werken met loog en maakt een heus zeepbeslag van oliën en vetten. Je weet na de workshop de juiste gereedschappen te gebruiken. Je leert bijvoorbeeld kleuren voor de zepen te blenden en een heerlijke aromatische geur aan je zeep toe te voegen. We gebruiken voor de geur biologische natuurlijke etherische oliën en misschien mix jij wel jouw eigen specifieke geur.

De zeep die je gemaakt hebt blijft nog 24 uur in de mal en wordt de volgende dag gesneden door Anita. Je ontvangt uitleg over hoe je de zeep het best kunt bewaren en gebruiken. Na de workshop kun jij jouw zeeppakket (een halve kilo zeep = 5 stukken) met een winkelwaarde heeft van 34.95, netjes per stuk verpakt, op afspraak afhalen in een papieren draagtas.
In de draagtas vind je ook de lesstof om zelf terdege aan de slag te gaan.
Wil je de zepen liever per post bezorgt hebben, dan betaal je extra de verzendkosten. Je rekent dit af bij het betalen van de workshop.

Ben jij enthousiast, wil jij meer weten over zeep maken of wil jij echt zelf zeep leren maken? Stuur dan een mail en plannen samen een geschikte datum. In de workshop kunnen minimaal 2 en maximaal 4 personen deelnemen. De workshop duurt ongeveer vier uur en kost 85 euro per persoon. Vooraf aan de workshop en in de pauze drinken we gezellig een bakkie en nuttigen we natuurlijk wat lekkers.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

Wil jij nog meer groen, duurzaamheid en natuur toevoegen in jouw leefstijl?
Dan is ook mogelijk de workshop natuurlijk wassen en verzorgen ook iets voor jou.