· 

Het beste uit de natuur

Niet alleen het gezicht, maar ook de rest van het lichaam en haar wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Deze invloeden vormen een belasting, droogt uit en kunnen makkelijk binnendringen via de huid.

Het is bewezen dat douchen beter voor de huid is als baden. Ook nog beter voor het milieu en uw energierekening. Dat neemt niet weg dat als je dagelijks docht ook op bepaalde punten moet letten; het water mag niet te heet zijn, en sterk schuimende douchegels (lees kunstmatige schuimversterkers) kun je beter vermijden. In beide gevallen raakt je huid zeer uitgedroogd. De meeste mensen hebben een overdaad aan producten in hun douche staan.

Wist jij dat een gemiddelde vrouw wel 12 verzorgingsproducten heeft staan met allemaal potentieel gevaarlijke stoffer erin? Veel van deze stoffen zijn industriële pesticiden, kankerverwekkende of hormoonverstorende stoffen. 

Veel bedrijven noemen hun zepen ‘natuurlijk’, maar uiteraard, dat zijn deze zepen niet.En veel fabrikanten vertellen je niet eens de waarheid. Echte zeep die bestaat uit de juiste formules, geeft heerlijk en overvloedig schuim en heeft geen chemische stoffen nodig om dit schuim te geven! Deze stoffen worden vaak gebruikt in synthetische zepen:

 •     Propyleen Glycol – een petrochemische stof
 •     Sodium Lauryl Sulfate
 •     Sodium Laureth Sulfate – deze chemicaliën veroorzaken irritatie, uitdroging van de
      huid en kunnen zelfs de hormonen ontregelen.

Commercieel geperste en glycerine zeep – zelfs de duurdere zepen – worden vervaardigd door een productiemethode waarbij hoge temperaturen, druk en buitensporige hoeveelheden alkalische oplossing gebruikt worden om de verzepingsreactie van de zeep te versnellen en zo sneller meer zeep te maken. Helaas zijn natuurlijke bloemen- en plantenessences gevoelig voor hitte, licht en andere factoren en worden de ingrediënten beschadigd wanneer ze aan dit zeer ruwe productieproces worden onderworpen.

Zuivere zeep gebruikt lage temperaturen om de zeep te maken. Dit zorgt dat het proces kort duurt om zo de verschillende oliën tot hun natuurlijke smeltpunt te brengen. Eens dit bereikt is, wordt geen verdere warmte meer toegevoegd om zo de natuurlijke essences toe te laten hun voedende en gezondheidsgerelateerde voordelen te behouden.

 

In de ogen van Zuivere zeep is het onaanvaardbaar om van “natuurzeep” te spreken als bovenstaande stoffen op het label staan. Het zou verboden moeten worden!  Een jaar en acht maande later heeft zuivere zeep 18 voedende zeeprecepten ontwikkeld. Zepen met prachtige plantaardige ingrediënten die elkaar ondersteunen. De zeep wordt gemaakt met de volgende ingrediënten.

 •     Olijfolie
 •     Kokosolie
 •     Gedistilleerd water
 •     Aromatherapeutische kwalitatieve essentiële oliën
 •     Vers fruit en organische botanische producten die de overige ingrediënten in 
      de zeep versterken.

Het motto van zuivere zeep is, smeer niets op je huid wat je niet kunt eten.
Verwen je lichaam en geest dus met de regelen der kunsten.


Enkele reacties van mensen die de zeep gebruiken via facebook:

 • Dank je wel voor de heerlijke lavendelzeep die we hebben gekocht. Geen allergische reactie door haar gevoelige huid.
 • Zeer tevreden over de zuivere zeep. Echt een aanrader.
 • Heb net bij Boerderijwinkel Den Hof een heerlijk stuk zeep met glycerine meegenomen en me mee gewassen, was heerlijk.
 • Ik heb deze heerlijke zeep gekocht, ruikt heel lekker en ben er erg blij mee 👍
 • Heb het je zeep geprobeerd, erg goede zeep, mijn haar gaat er van glanzen.
 • Deze zeep is werkelijk een weldaad voor je huid en haar.
  Ik gebruik hem enkele maanden en mijn hoofdhuid jeukt niet meer en mijn lichaamshuid is 100 procent verbeterd qua droogheid……Hij schuimt heerlijk….
  Een nadeel: je wilt gewoon langer ingeschuimd onder de douche staan. Tja..

Ambachtelijke en zorgvuldig gemaakte zeep met het beste uit de natuur. Zo voeg jij vocht en vet toe wat nodig is om je huid gezond te houden. Hieronder vind je alle prachtige zepen op een rijtje. Wil jij ze graag proberen maar wil je er nog meer van weten?
Dan kun jij letterlijk een kijkje nemen in de zeepkeuken van zuivere zeep op afspraak. Alleen of met meerdere is mogelijk. Mail: info@zuivere-zeep.nl, Bel of stuur een berichtje via telefoonnummer: 06-46236855

De zeep recepten uitgelegd

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  John (zondag, 29 mei 2022 10:07)

  Ik heb jaren last van ingegroeide haren. Overal geweest artsen dermatologie huidspecialisten zelf alle scheerspullen mesjes en scheerschuim soorten aangeschaft en uit geprobeerd om er maar vanaf te komen.het ging de laatste 2 jaar al beter maar nu weer eens speciale zeep uitgeprobeerd en het is geweldig.nu is de huid prachtig en ziet het er weer rustig en prachtig glad uit. Voel me als nieuw en herboren.Ander middel uitgeprobeerd op het interieur en glas en daar weet je niet wat je ziet.
  Ben er erg blij mee, dit adres gevonden op de streekmarkt in fijnaart.

 • #2

  Marlies (woensdag, 13 maart 2024 17:50)

  Hallo, wat zien jullie zepen er prachtig uit! Ik vraag me, naar aanleiding van de uitleg op jullie website, wel af of jullie dan ook geen loog gebruiken? Ik bedoel, dit is toch altijd nodig voor het verzepen? Ik zie het nergens vermeld staan, vandaar mijn vraag.

  Ik ben eigenlijk op zoek naar een workshop natuurlijke zeep (blok, dus niet vloeibaar) maken (via koude methode). Zodoende kwam ik op jullie website terecht. Maar zo’n workshop doen jullie volgens mij niet? Hebben jullie misschien enig idee waar je dit in Brabant (liefst omgeving Den Bosch) wel zou kunnen doen?
  Alvast bedankt en heel fijne avond �

 • #3

  Zuivere zeep (vrijdag, 15 maart 2024 07:15)

  Beste Marlies, Helaas kan ik e niet mailen omdat je niet op de contactpagina gereageerd hebt. Maar ik ben de lesstof aan het schrijven. Dus als je nog even wacht dan is het zover dat je bij zuivere zeep terecht kan.
  Lieve groetjes Anita

 • #4

  Marlies (vrijdag, 15 maart 2024 15:32)

  Ik ga je mailen!