Waardevolle ingredienten om je lichaam te verzorgen

Wat zal jouw lichaam dankbaar zijn als het wordt vrijgegeven van alle chemicaliën die je vaak ongemerkt en vaak dagelijks op je lichaam aanbrengt via crèmes, zonnebrandmiddelen en andere verzorgingsproducten. Als je de etiketten beter bestudeert kom je bijna in alle gevallen ingrediënten tegen die echt onaanvaardbaar zijn. We zijn met elkaar al gauw verkocht als er natuurlijk op staat. Maar het is beter om uit te kijken naar echte natuurlijk ingrediënten die een positief effect hebben op je huid...

Is olijfolie goed voor je huid?

Cleopatra was ook fan, wist je dat! ;-)
Olijfolie wordt verkregen door olie te persen.
Het is rijk aan enkelvoudige onverzadigde
vetzuren. (Lees gezonde vetten) Het heeft
hydraterende en verzachtende eigenschappen en natuurlijke oxidanten.


De Internationale Olijfraad beschrijft in haar rapportages dat olijfolie veel vitamines, waaronder A, D en K, vitaminen E evenals squaleen. Deze kunnen helpen bij het verminderen van oxidatieve stress op de huid. Deze eigenschappen beschermen huidcellen tegen omgevingsschade en ontstekingen. Dit betekent in de praktijk bescherming tegen tekenen van irritatie en roodheid. De olijfolie zorgt voor goede hydratatie van de huid en helpt dus mee om waterverlies van de huid te verminderen. Olijfolie is dan ook super goed om een droge huid en of oudere huid te behandelen.

Olijfolie heeft ontstekingsremmende ingrediënten en deze kunnen helpen bij wondgenezing.

De triterpenen, die overigens veel aanwezig zijn in veel plantaardige oliën en in het bijzonder in olijfolie, helpen bij veel biologische reacties zoals die nodig zijn voor wondgenezing: celmigratie, celproliferatie en collageenafzetting. Ze verbeteren het wondherstel door de tijd die nodig is voor wondsluiting te verkorten.

TIPS voor het gebruik van olijfolie
1.Als je vatbaar bent voor acne, kan het gebruik van een zeep gemaakt met olijfolie helpen om je acne te verminderen door de bacteriën te doden die de acne veroorzaken. Gebruik het in dit geval wel enkel als zeep, niet als vochtinbrengende crème, want dan kan het juist weer minder goed zijn voor een acne gevoelige huid, omdat het ook de poriën kan verstoppen.

2.Olijfolie is geweldig voor het afbreken van wasachtige substanties zoals waterproof mascara en eyeliner. Met de toegevoegde voordelen van antioxidanten en hydraterende squaleen, hydrateert het de tere huid rond de ogen en voedt het de wimpers op dezelfde manier als de conditioner op het haar werkt. Hoewel olijfolie kan afbreken en in olie oplosbare resten (zoals make-up en talg) over de huid kan verplaatsen, kan het ze niet van het huidoppervlak verwijderen – er is een oppervlakteactieve stof nodig om make-up volledig te verwijderen.

Is kokosolie goed voor je huid?


Het korte antwoord: Ja! Kokosolie is een geweldig verzachtend middel als de barrièrefunctie van je huid verstoord is. Het is geweldig om dit spoedig te herstellen, omdat kokosolie snel in de opperhuid wordt opgenomen. Kokosolie bevat vitamine E, essentiële aminozuren en laurine- en caprylzuur die deel uitmaken van de barrièrefunctie van je huid en helpen de natuurlijke flora van je huid te behouden, oftewel de goede bacteriën!

Kokosolie bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten, die geweldig zijn in het herstellen van de natuurlijke barrièrefunctie van je huid en ook vocht in de huid kunnen houden door de verdamping te vertragen. Het is vrij licht als een olie, dus trekt goed in zonder vettig aan te voelen. Niet gek dat het als basis is voor de bodybutter van Zuiver zeep

TIPS voor het gebruik van kokosolie
1. Kokosolie is een geweldige diepe conditioner voor je haar. Kokosolie helpt je haar om vocht vast te houden en als afdicht-middel te werken. Het voorkomt dat eerder aangebrachte vochtinbrengende producten uit je haarschacht komen. Het resultaat is zachter, minder kroezend haar en je haar wordt beschermd tegen styling.
2. Kokosolie kan helpen zonnebrand effectief te behandelen als gevolg van de aanwezigheid van stoffen die de regeneratie van de huidcellen te versnellen. Nog beter is om te zorgen dat je niet verbrand, zon dus gewoon met je gezond verstand!

 

 

Na het lezen van vele pagina's waarin veel voordelen en veel nadelen beschreven worden,
is er maar een conclusie voor Zuivere zeep. Zuivere zeep maakt onschadelijke verzorgingsproducten. Vrij van siliconen, sulfaten, vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen, vrij van chemische conserveringsmiddelen.

Fabrikanten zijn inmiddels behoorlijk bedreven geworden in het zo natuurlijk mogelijk laten lijken van productverpakkingen, de etiketten bevatten vaak de slogans van enkele natuurlijke kruiden en / of oliën en je bent verkocht. Maar als je het etiket wat beter bestudeert, kom je in bijna alle gevallen ingrediënten tegen die echt onaanvaardbaar zijn. Hoog tijd voor een drastische verandering! Je huid is je grootste orgaan en het is zo belangrijk dat je hem niet langer met gifstoffen voedt.

Je kunt er van alles van vinden, bij denken, maar het allerbelangrijkste van de producten die gemaakt worden door zuivere zeep zijn de ervaringen van mensen die het gebruiken. Ontdek de klantervaringen hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0