Hoe de liefde voor natuurlijk groeit....

Mijn liefde voor de natuur was altijd al groot als natuurfotograaf. Ik heb nu met mijn nieuw bedrijf, het gevoel dat ik een tandje dieper de natuur in duik door natuurlijke ingrediënten te doorgronden.Hoe enthousiast kun je beginnen in een crisis en dan ontdekken dat je creativiteit weer volop aangewakkerd wordt.

 

Het ontdekken van de was en verzorgingsmiddelen die er op de markt zijn en de ingrediënten die daar in zitten was voor mij ronduit schokkend. Uit liefde voor mezelf ben ik me gaan verdiepen en de producten gaan maken. Zo ontstond het concept Zuiver zeep. De producten die gemaakt worden vertalen zich vanzelf in de liefde voor anderen. Laats las ik een prachtige spreuk die er bij aansluit. "Gezondheid moet je niet aan kapitalisten overlaten." ;-)
Die spreuk houd ik erin.

 

De voorbereidingen, de start, het maken van de look en de website was al super leuk...

En de ideeën die ik er van krijg als ondernemer zijn nog leuker. Groeien, groeien als mens en onderneming. Het werd tijd om zuivere zeep uit te breiden en een stap te doen in de ontwikkeling van Zuiver zeep. Ik voegde een nieuw assortiment ambachtelijke zepen toe.
Intussen werk ik samen met een collega ondernemer en help ik in de winkel. Een waardevolle samenwerking waarin we samen verder komen.

Ik geniet als ik kennis op doe over de ingrediënten die ik gebruik. O ja en onzeker was ik ook, voordat ik begon en startte. Zoals met mijn ambachtelijke zepen. Ik roerde een jaar geleden in de pan met verse zeep alleen voor mezelf en ontdekte hoe leuk het is en welke mogelijkheden dit had. Het duurde overigens een hele poos voordat ik een goed stuk zeep kon maken. Ik broddel nu vaker met de verschillende ingrediënten, en het lukt steeds beter.

Een van mijn ambities is duurzaamheid, duurzaamheid betekent voor mij als onderneming mee groeien met de intentie om minder belastend bezig te zijn voor het milieu. Ik zou me graag willen focussen op ingrediënten van reststromen van andere lokale ondernemers. Dat is niet omdat het moet, maar omdat het kan! Zo maken we prachtige verbindingen en verspillen we niets.
 
Uiteraard vraag ik me ook weleens af; is er wel een 'ultiem' level van duurzaamheid, maar uiteindelijk vind ik dat we allemaal iets moeten doen. Dat betekend ook letterlijk dat zuivere zeep geen grote aantallen was en verzorgingsproducten op voorraad heeft en maakt op bestelling. Er is een kleine voorraad aanwezig in de boerderijwinkel in Oud Gastel.

Het bezig zijn met natuurlijke ingrediënten verrijkt mijn leven en ik hoop dat van vele anderen. Het houdt ook in dat ik zal schaven aan mijn producten als dat nodig is. En dat proces kan ik alleen doen samen met de ervaringen van de klanten te horen en te zien.
(Hier vind je de eerste klantervaringen)

Mijn ideeën zijn om naast het nu bestaande assortiment passende non-food producten te verkopen voor een totaal gevoel bij het merk zuivere zeep. Zoals een zeepschaaltje, of  heerlijke borstels met een ouderwets knipoogje enz. Zo kunnen klanten optimaal genieten van de 100% natuurlijke, duurzame en ambachtelijke gemaakte producten. Het is heerlijk als het uitnodigt om een geheel natuurlijk cadeautje te doen aan jezelf of gewoon aan iemand anders die je lief is.

Je bent vrij om te volgen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn van Zuivere zeep. Dat kun je simpel doen via Facebook. Daar vind je vaker ook leuke reacties van mensen die al producten gekocht hebben en gebruiken. En daar.... kan ik heel blij van worden. Het motiveert me enorm.

Als ik dit zo allemaal op papier zet en vertel aan jullie krijg ik sterk het gevoel dat ik nog maar pas begin. Het zou natuurlijk gek zijn als ik geen dromen had.. Ik heb ze zeker. Maar sommige dromen houd ik nog even voor mezelf ;-) Ik hoop je een keer te ontmoeten in de boerderijwinkel By Voobreak. Adres: Veerkensweg 36 in Oud Gastel... De winkel is elke zaterdag open van 9.00 tot 16.00 uur. Zodat ik je persoonlijk kan vertellen over mijn producten en ambities of een speciale wens die je hebt. Er gaat namelijk niets boven een  persoonlijke ontmoeting..


Reactie schrijven

Commentaren: 0