· 

Een natuurlijke deodorant, een gezonde keuze!

 

Niets vervelender dan zweetlucht. Je wilt er wel vanaf. Ons lichaam produceert per dag wel tot een liter zweet. Maar zweten is ook nodig om je lichaam op de juiste temperatuur te houden. De zweetlucht die onder je oksels vandaan komt is er omdat er bacteriën op je huid leven. Als bacteriën elkaar afbreken, gaat je zweet ruiken.We wassen en spuiten wat af om onze oksels fris te houden. Maar er is wel degelijk een verschil tussen een "gewone" deodorant en een natuurlijke deodorant.

Met gewone deodorant gaat het over parfum die zweetlucht camoufleert, aluminium sluit de poriën van je huid en zweet blokkeert, alcohol n de deodorant is voor een fris gevoel. 

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd door onder andere de consumentenbond waarin opvallende constateringen gemaakt werden. 

Alle deodoranten zijn verschillend van samenstelling.

Op de verpakking zie je vaak allerlei onuitspreekbare of technische benamingen staan? Of er verband is tussen ziektes wordt niet openlijk gesproken. Maar er zijn steeds meer signalen en onderzoeken dat aluminium in deodorant gebracht wordt met borstkanker en alzheimer. Mensen gebruiken het vaak dagelijks en uit dat onderzoek blijkt dat aluminium in de vorm waarin het in deodorant aanwezig is het ons DNA kan veranderen.

   Bronnen:
-Flaten, T.P. “Aluminium as a risk factor in Alzheimer’s disease.” Brain Res Bull, 2001;55(2):187-196.
- Graves, A.B., et al. “The association between aluminum-containing products and Alzheimer’s disease.” J Clin Epidemiol, 1990;43(1):35-44.
- Aluminium chloride promotes tumorigenesis and metastasis in normal murine mammary glad epithelial cells 

Volgens veel wetenschappers is het nog niet aangetoond. Maar er zijn wetenschappers die zeggen dat er niet goed is onderzocht? Elk onderzoek heeft voor- en tegenstanders en natuurlijk ook verschillende belanghebbenden.

Ik krijg de indruk hoe harder fabrikanten schreeuwen dat er iets niet in zit, dat ik het idee hen dat ik des te harder de andere ingrediënten moet checken. Ondertussen ben ik het persoonlijk behoorlijk beu om om de lijsten met ingrediënten uit te pluizen moet ik zeggen.

Daarnaast is er nog een behoorlijk neveneffect van het gebruik van de "gewone"deodorant. Een spuitbus zorgt voor vluchtige organische stoffen zoals drijfgas in onze atmosfeer. Bij het sprayen met een spuitbus worden door de drijfgassen aërosolen gevormd als nevel, waar alle chemische stoffen van de spuitbus in zitten. Wanneer je deze inademt word je ongewenst blootgesteld aan de chemische stoffen uit de spuitbus.


Verder wordt er natuurlijk nog steeds nieuw plastic gemaakt voor onze deo rollers. Plastic verdwijnt nog steeds gedeeltelijk op de plastic afvalberg, als zwerfafval in de natuur en daarmee in de rivieren naar de oceanen. We eten, drinken en ademen plastic.
Het is aangetoond dat Nano deeltjes van plastic sluipmoordenaars zijn. Plastic heeft dus een negatieve invloed op dier, mens en milieu.

Bron: https://www.plasticsoupfoundation.org/plastic-probleem/gezondheid/

 

Natuurlijke deodorant van zuivere zeep bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten, waarover geen discussie is betreffende de veiligheid. Door deze ingrediënten te mengen ontstaat er door een geheel natuurlijk proces, een antibacteriële formule.
Waarvan je zeker weet dat deze geen irritatie geeft aan de huid en volkomen veilig is voor jouw lichaam. Daarnaast ben je ook gegarandeerd 24 uur vrij van de nare zweetlucht.

In natuurlijke deodorant bij Zuivere zeep zit de volgende ingrediënten:

  • Zuiveringszout: neutraliseert geur.
  • Kokosolie: heeft voedende eigenschappen zodat de huid soepel blijft, zonder de poriën te verstoppen.
  • Glycerine: een lichaamseigen stof die vocht vast kan houden en de huid juist hydrateert
  • Zetmeel: zorgt dat de componenten in de deodorant worden gebonden.
  • Plantaardige etherische olie: zorgt voor een subtiele lichte geur.

Ben jij al toe aan natuurlijke deodorant? Wil jij graag iets herkenbaars onder je oksels smeren? Zuivere zeep maakt natuurlijke deodorant voor jou als jij dat wilt.
Bestellen doe je hier...

Liefs Zuivere zeep

Reactie schrijven

Commentaren: 0